Рик Симпсън

В ексклузивно интервю за сръбското издание на Telegraph Рик Симпсън, един от най-известните марихуана активисти в света, известен като човекът, излекувал повече от 5 000 души с конопено олио, разказва как се е преборил с рака и споделя рецептата с канабис, която го е спасила.

 

Веднага след като Рик разбира за публичния дебат в Белград за легализацията на марихуана, той отива до сръбската столица и успява да се срещне с Telegraph за интервю.

 

“Винаги казвам на хората – канабисът ще ви излекува и ще ви помогне да осъзнаете, че е най-доброто лекарство, което съществува в целия свят“, обяснява Симпсън пред медията. Той самият е самоук доктор и машинен инженер, изпробвал над себе си ефекта на канабис след като е диагностициран с рак на кожата.

 

„Годината беше 2002… оттогава съм преживял три операции на три пигментирани лезии (представляват увредени кожни участъци), две от тях на лицето ми, а третата – на врата. Докторите ме бяха отписали. След всяка операция лезиите се появяваха отново!“

 

Попаднах на проучване на Университета на Вирджиния, резултатите от което показваха, че канабиноидите в канабиса може да убият разпространението на рак при плъховете. Нямаше какво да губя. Приготвих си масло от канабис и намазах раните си с него“, спомня си прочутият активист.

 

По думите му не се е случило нищо впечатляващо след първия опит. Тогава е решил да прилага лечението с масло от канабис през следващите дни.

 

„Четири дни по-късно махнах превръзките и не можех да повярвам на очите си! Раните бяха излекувани, а на тяхно място имаше здрава розова кожа. Започнах да споделям с хората, че съм излекувал рак на кожата с конопено олио, но никой не ми вярваше. Днес, 11 години и половина по-късно, аз съм жив и здрав!“

 

Рик е известен с това, че е помогнал на стотици хиляди хора да се излекуват с олио от канабис. Пред медията си спомня за един скорошен случай на 80-годишен мъж с рак на белия дроб, който е очаквал смъртта си.

 

„Мъжът беше толкова изтощен от химиотерапията, с огромни рани по краката си – той едва дишаше! След като лекарите очакваха да си отиде от този свят до два дни, неговият син го доведе при мен. Дадох му конопено олио и го посъветвах веднага да започне терапия.

 

Половин час след първата употреба мъжът започна да диша нормално, а през нощта жизнените му функции се подобриха значително. Лекарите обясниха, че това е възможно да се случи преди някой да почине. Тогава синът му изписа баща си от болницата и му забрани да използва всичките 24 лекарства, които му бяха предписани.

 

След шест седмици третиране с конопено олио, болният мъж не се нуждаеше дори от инсулин, а след три месеца той вече беше напълно здрав!“

 

За да приготвя масло от канабис в домашни условия, на Рик му се налага да си отглежда растението сам. Претърпял е четири полицейски проверки в дома си за три години, а в Северна Америка хората, които твърдят публично, че канабисът може да се използва при рак, могат да бъдат вкарани в затвора за 40 години!

 

Самият Симпсън е лежал 4 години за притежание на марихуана и е бил пуснат след заплащане на гаранция от 2 000 долара.

 

Рик Симпсън

„Най-лошото нещо бе фактът, че членовете на журито бяха хора, чиито близки съм лекувал с конопено олио. Дори съдията знаеше, че всичко е един фарс! Десет души, на които бях помогнал с лечението, не бяха допуснати да свидетелстват в залата. На редица лекари не им бе позволено да дадат показания, а на мен – да представя медицинската си документация за ефектите от олиото“, разказва той.

 

Разочарован от корумпираните доктори и отношението на правителството относно свойствата на канабиса, той публикува рецептата за конопено олио на сайта http://phoenixtears.ca/.

 

„Обикновено дозата при рак на кожата е 60 грама в рамките на 90 дни. Пушенето на марихуана не е толкова ефективно, колкото терапията с масло, но пък е научно доказано, че онези, които пушат, живеят с 6 години повече от останалите.

 

Малко хора знаят, че канабисът е използван като средство за лечение още преди раждането на Исус Христос. В свещени персийски писания се казва, че канабисът е едно от най-целебните средства!

 

Хората имат правото да използват марихуана – лекарство, предоставено безплатно от природата, но отнето им от много алчни престъпници!“

 

Източник: Telegraph