Конопено маслоБлагодарение на многобройните си лечебни свойства, канабисът отдавна се използва не само в медицината, но и в козметиката. Той може да бъде намерен най-често под формата на конопено масло или семена, които са специално култивирани така, че да съдържат незначим процент на психоактивното вещество THC.  Просто THC се намира в листата на растението, а не в неговите семена, от които се извлича и олиото.

 

Защо конопено масло?

 

Тайната на конопеното масло е в неговото антисептично, антибактериалното и тонизиращо действие. То съдържа висока концентрация на полиненаситени мастни киселини (над 80%), като съотношението на Омега-6 към Омега-3 е 2:1 – повече от всяко друго масло. Конопеното олио има в състава си още ценната гама-линоленова киселина (GLA), която наподобява по състав мастните клетки при човека.

 

Това превръща маслото в незаменим козметичен продукт, който прониква надълбоко в човешката кожа като подпомага регенерацията на клетките и забавя процеса на стареене.

 

За здрава кожа, коса и нокти

 

Конопеното олио е сигурен източник на фибриларения протеин „кeрaтин“, който присъства в състава на косата, кожата и ноктите. Когато се нанесе по кожата на главата, то прониква в корените на косата като стимулира растежа ѝ и заздравява структурата ѝ. Освен това, може да хидратира сухата коса по напълно естествен начин, заради високото си съдържание на комплекс витамини A, B, C, D и Е.

 

Грижа за косата и канабисово масло

Увеличавайки нивата на кератин в организма си, вие ще направите косата си по-еластична и резистентна на неблагоприятни климатични условия и агресивни химични съставки (които се съдържат в повечето бои за коса, например).

 

Хидратиращото свойство на конопеното олио го превръща в перфектен продукт против появата на бръчки. Полезните полиненаситени мастни киселини овлаждяват и най-сухата и проблемна кожа, като ѝ предават нов живот – регенерират клетките и изравняват тена.

 

Маслото от коноп е подходящо и при мазна кожа. Съставът му не запушва порите, за разлика от много хидратиращи продукти, които омазняват кожата. Напротив, маслото има свойството да помага на тялото да абсорбира ценните мастни киселини, виновни за здравината на кожата.

 

Ако страдате от кожна болест, отново може да намерите спасение на проблема си в лицето на конопеното олио. То има доказано противовъзпалително действие, което го прави подходящ продукт за чувствителна и алергична кожа. Конопената козметика има доказан благоприятен ефект при редица разпространени кожни болести, като ерматити, атопични екземи, псориазис и акне. Прочувания, които са го доказали, може да намерите тук!