Семена от канабис

 

Конопът с ниско съдържание тетрахидроканабинол (THC) също е полезен. Той има различни ползи за здравето поради наличието на пълен набор протеини, балансирано съотношение на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Освен това набавя необходимите витамини, като A, D, E и B, натрий, калций, хранителни фибри и желязо.

 

Ползите от семената на канабиса за здравето:

 

За здравето на сърцето

 

Конопените семена съдържат етерични мастни киселини, които могат да попречат на натрупването на плака. Тя запушва артериите, и в крайна сметка води до сърдечна недостатъчност и удар, състояние, наречено атеросклероза. Освен това, мастните киселини помагат за намаляване на възпалението, което допринася за ниско кръвообращение и високо кръвно налягане. Приемът на конопено семе понижава кръвното налягане и предпазва сърцето от различни проблеми.

 

За здравето на мозъка

 

Етерични мастни киселини носят ползи не само за сърцето, но и за мозъка. Мозъкът ни се състои от мастни киселини, които са почти същите като тези в канабиса. Те подобряват общото здравословно състояние на мозъка и го предпазват от сериозни мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Когато ти е скучно и нямаш желание за нищо, просто сдъвчи една чаша, пълна със семена от коноп – те ще повдигнат настроението ти и ще намалят симптомите на стрес, безпокойство и депресия.

 

Загуба на тегло

 

Поръси няколко супени лъжици семена от канабис върху закуската ти, за да контролираш глада. Тези семена имат естествено действие като потискат глада, карат те да се чувстваш сит и намаляват апетита за доста часове напред. В допълнение на горното, предоставят и енергия, за дейности за намаляване на теглото.

 

Диабет

 

Ако страдаш от диабет или си предразположен, добави към редовната си диета семена от коноп, те помагат при контролирането на нивата на кръвната захар. Това се осъществява чрез здравословни мазнини, които помагат на усвояването на глюкозата от кръвта и я превръщат в енергия. Чрез този процес енергийните нива ще се увеличат и апетитът за сладко ще намалее.

 

Прави кожата здрава

 

При направата на някои козметични продукти като сапуни, балсами за устни и лосиони за тяло, се използва масло от канабис поради неговите разкрасяващи свойства. То прониква дълбоко в кожата и произвежда нови клетки за по-мека и по-гладка кожа. Смята се, че канабисът също така намалява кожните проблеми, сред които Псориазис, суха кожа и екзема.

 

Помага при проблеми с храносмилането

 

Хората, страдащи от храносмилателни проблеми, могат да се възползват от семената на конопените растения, за да ги контролират, тъй като в тях има високо съдържание на фибри, спомагащи за поддържането на храносмилателния тракт, което от своя страна елиминира храносмилателните проблеми като запек и подуване на корема.

 

Източник: beautyhealthtips.in