Добре забравените целебни свойства на марихуаната заемат мястото си не само на медицинския, а и на козметичния пазар

 

Защо конопената козметика е ефективна?

 

Конопена козметика

Тайната е в чудесните свойства на конопеното масло – то е уникален, биоактивен растителен продукт, буквално натъпкан с множество полезни компоненти. Заради формата на клетките, маслото отлично прониква надълбоко в кожата, като доставя необходимите вещества, подпомагащи регенерацията, забавящи процесите на стареене и стимулиращи образуването на нови клетки.

 

Кожата като огледало

 

Човешката кожа е най-големият и много важен орган, служещ за бариера между вътрешния свят на организма и външната среда. Тя има невероятна способност за възстановяване – клетките на епитела се обновяват за около семица и това трябва да се отчита, когато се третират кожните заболявания. Чрез кожата ние дишаме, тя отразява вътрешното ни здравословно състояние, начините на живот и хранене. Всичко нанесено върху кожата, бързо прониква във вътрешното кръвообращение.

 

Горещи предложения на козметичния пазар

 

В последните години на пазара (става въпрос за чешкия пазар – б.пр.) са се появили редица нови продукти. Бяхме много заинтригувани от новите продукти на фирмата Nobilis Tilia, произвеждаща козметика за ароматерапия, станала уникална на пазара. Много интересен е техният канабисов маслен мултигел – многофункционален продукт с високо съдържание на конопено масло. Почистващият мултигел, предназначен за ежедневна употреба е особено подходящ за кожа със склонност към екземи. Фирмата предлага и подхранващ балсам за коса с конопено, аргоново и тиквено масла. За употреба вътрешно, се произвежда микс от различни растителни масла за общо тонизиране, особено при бременност, след дълго боледуване или при отслабнал имунитет. Миксът включва масла от марихуана, бораго и ракитник.
Специалистите по канабис от чешката компания Cannaderm се завръщат на пазара с нов лечебен балсам и регенериращ крем RegaMa. В рецептурите им конопеното масло се комбинира с билки и отлично помага за заздравяване на рани, белези, раздразнения по кожата, атопия. Лекува и язви и обриви при хора страдащи от диабет, завършва обзора си Катержина Поливкова от Чехия.

 

Източник:growerland.net