Томи Чонг

 

 

През юни миналата година известният комик, актьор и радетел за легализиране на марихуаната Томи Чонг публично обяви, че му е поставена диагноза рак на простата в първи стадий и се е насочил към нетрадиционно лечение с конопено масло. Почти година по-късно Томи се чувства по-добре от всякога, а от рака няма и следа.

 

Неотдавнашното съобщение на Томи за успешната му битка с рака, публикувано в един блог, е огромен подарък за хората, които се борят с това и с много други заболявания, както и за онези, които се се опитват да наложат изискваната от здравия разум либерализация на това многообещаващо природно лекарство:

 

След като миналия юни обявих, че ми е била поставена диагноза ( „рак на простата” ) от лекар-онколог и той ми е препоръчал високочестотна терапия, която не е разрешена в Щатите, може да се извърши само в Мексико и струва $ 25 000, веднага потърсих алтернатива. Свързах се с племенника си във Ванкувър, на когото му предстоеше да започне лекарската си практика, и той ми предложи да се срещна с д-р Маккинън ( (McKinnon) ) във Виктория, Британска Колумбия. Този лекар промени начина ми на хранене, като включи и хранителни добавки, и така в рамките на година успях рязко да понижа стойностите на простатно-специфичния антиген ( (PSA) ) в кръвта си и да елиминирам рисковете, свързани със заболяването. Лекувах се и с конопено масло (масло от хашиш). Диета, съчетана с прием на добавки и масло от хашиш, заедно със  сеанс при световноизвестния лечител Adam Dreamhealer (dreamhealer.com ) – и вече съм здрав. Точно така, справих се с рака! Така че това вълшебно растение действително лекува рак, когато е съчетано с правилно хранене и добавки. Предстоят ми нови кръвни изследвания, ЯМР и т.н., но се чувствам така добре, както не съм се чувствал от години. Сега е моментът да отпразнуваме това с един качествен джойт …”

 

Описаният случай и решението на Томи да прибегне до това алтернативно, но и резултатно природно лечение подчертават колко е важна борбата за легализация за всички, страдащи от заболявания, които могат да се лекуват ефективно, без увреждащи здравето инвазивни процедури или скъпи и изтощителни курсове химиотерапия, лъчетерапия и лекарствени препарати. Легализацията на марихуаната е много повече от това да се разреши на хората „да се друсат“. През 2012 г. Томи споделя:

Болен съм от рак на простата и се лекувам с конопено масло, с канабис. Ето защо [легализирането на марихуанта] за мен означава много повече от това да мога да изпуша един джойнт, без да ме арестуват.”

 

За човек като Томи провеждането на алтернативно лечение извън Съединените щати е достъпна възможност, но за мнозина от над 12-те милиона американци, които се борят с рака, да напуснат САЩ, за да се лекуват, просто не е постижимо, въпреки че едномесечните разходи за традиционно лечение на рака могат да достигнат абсурдната сума от $ 10 000 и повече долара.

 

В документалния си филм  (Run From the Cure ) Лечителят и привърженик на идеята за легализиране на марихуаната Рик Симпсън (Rick Simpson) обяснява как маслото от канабис може да излекува рак и други сериозни заболявания:

 

Освен канабиса като мощно лечебно средство, правилното хранене е също изключително важно за победата над рака. На много от болните от рак в САЩ се предписват опасни процедури и химио-/лъчетерапия, но лекарите рядко споменават за значението на  алкалната диета, като често препоръчват хранене с обикновени, обработени и неорганични храни по време на лечението.

 

Вече не е тайна, че канабисът и качествената храна лекуват рак и сега борбата е за това кой ще успее да осигури широк достъп до медицинска марихуана. Фармацевтичните компании вече се надпреварват да патентоват различни химични съставки на растението и е очевидно, че това непретенциозно растение ще бъде част от бъдещето на съвременната медицина.

 

Източници:

www.torontosun.com

www.cancer.org 1

www.cancer.org 2