Това заяви д-р Ана Ангелова на четвъртия Национален конгрес на пациентските организации, посветен на проблемите на пациентите в България

 

„Аз съм човек, който обучава млади хора да не употребяват наркотици, но когато това растение има позитивен ефект за лечение, когато даде много позитивни резултати, насочени към медицината и към лечението на хората, когато не се използва като наркотик, а като лекарство – тогава съм съгласна!” – казва в това емоционално видео главният експерт от Регионалната здравна инспекция, когато представителите на НПО взеха единодушно решение да настояват пред властите за промени в законодателството.

 

Днес, в 21 век, на фона на световните промени, все повече и повече български лекари призовават за разумна регулация на канабиса и допускането му в националната ни здравна система като евтино и ефективно средство за третиране на над 200 заболявания.

 

„Мисля, че ще има много добри резултати от употребата на канабиса и неговите производни.”, казва доктор Ангелова.

 

В общественото пространство все по-сериозно се повдига въпросът за промяна на наследеното от тоталитарното ни минало законодателство и за вкарване в регулация на канабиса за медицински цели. Растението, което е използвано през цялалта човешка история като лечебно, е вкарано в забрана чрез нелепи лъжи и корупционни схеми от началото на миналия век.

 

„Предполагам, че когато нещата се случат на национално ниво – хора, като моят съпруг ще имат шанс за по-добър живот”, завършва прочувствения си призив тя.

 

За съжаление, обаче, човек разбира каква е истината, когато нещастието влезне в дома му. Необходимо ли е властимущите да изживеят страданието върху собствения си гръб, или върху гърба на близките си (както е в случая), за да разберат каква е истината и да се запознаят с ползите от това растение?

 

Вижте цялото изказване:

 

 

Източник: npo.bg