„Уважавам това, което забраните искат да постигнат, но не вярвам в прохибицията, защото тя не работи“

 

Марио Ориани-Амброзини

Марио Ориани-Амброзини в парламента на Република Южна Африка

Вече сме разказвали за Марио Ориани-Амброзини, депутат в парламента на Република Южна Африка, поразен от съвременния бич на обществото – рака.

 

Онкологичните заболявания са само част от над 200 заболявания положително повлиявани от канабиса, но за съжаление явно нещастието трябва да влезне в дома на законотворците, за да свършат нещо с полза за обществото.

 

Нека припомним, че болните от ракови заболявания в България са над 300 000 човека и броят им расте всяка година. Щом влезнат в терминална фаза, покрай всеки болен задължително се ангажира минимум още един, а в повечето случаи по двама-трима помощници, което означава, че имаме около 1 000 000 засегнати граждани.

 

Докато министър Зинаида Златанова смята, че е правилно да затваряме хората, употребяващи канабис, дори и с медицинска полза, както е в случая с осъдения на втора инстанция Марин Калчев, докато доктор Таня Андреева е на мнение, че „въпросът не е актуален“ – българските пациенти, които са и граждани на тази държава продължават да страдат от липса на достъпно, евтино и най-вече помагащо лечение.

 

Без изобщо да се говори за данъчните приходи от подобна стъпка, за удар по организираната престъпност, която продължава да зарибява децата ни с какво ли не и дори без да коментираме какво се случва в съвременния цивилизован свят.

 

Вижте призива на световноизвестния, потомствен конституционалист и депутат Марио Ориани-Амброзини, който е все още жив благодарение на нелегалното, засега, лечение с канабис: