Упи Голдбърг и медицинската марихуана

Упи Голдбърг с отворено писмо до губернатора на Ню Йорк за легализацията на марихуана за медицински цели

Актрисата и телевизионна водеща Упи Голдбърг написа отворено писмо, в което застава в подкрепа на подобрението на законите за медицинска марихуана в щата Ню Йорк.

 

В официалното изявление до The Cannabist носителката на Оскар изразява своите адмирации към губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо за това, че наскоро подписа закон за употребата на медицинска марихуана. Въпреки това, любимката на Америка обяснява, че е разочарована от факта, че законът все още не позволява растението да бъде използвано за лечението на широк спектър от болести.

 

Голдбърг, която употребява марихуана, за да облекчи симптомите си от глаукома, пише в писмото: „Щастлива съм, че нюйоркчани ще имат възможността да използват канабиса за лечение, когато планът на губернатор Куомо влезе в сила през 2016 година, но същевременно съжалявам, че в него не влизат много болести като глаукома, мигрена и менструални проблеми – това е огромен проблем за боледуващите, в това число и за мен.

 

Добрата новина е, че според плана на Куомо, одобрен от законодателната власт на щата Ню Йорк, лекарите ще могат да предписват марихуана за поне 10 заболявания, включително за рак, епилепсия, СПИН, нервни заболявания, амиотрофична латерална склероза (АЛС) и други дегенеративни болести.“

 

Актрисата завършва своето писмо с призив към губернатора да се запознае по-обстойно с медицинските свойства на марихуаната и да внесе подобрения в закона.

 

„Ще се радвам да проведа разговор с губернатора и неговия екип. Най-вероятно ще ги попитам, дали са говорили с много пациенти по темата и как точно са съставили списъка с болести. Освен това ще попитам, дали са разговаряли с други губернатори за това какво е влиянието на медицинската марихуана над пациентите.

 

Освен това ще кажа на губернатора: „Марихуаната може да помогне на толкова много хора – и докато някои хора смятат, че всички изгарят от нетърпение да използват марихуаната за забавление, то случаят изобщо не е такъв. Хората са наистина отчаяни за средство, което ще им помогне. И както вече видяхме, ако не можем да намерим помощ тук, в щата Ню Йорк, ще ни се наложи да се преместим в някой друг щат.

 

Упи Голдбърг

Поглеждам към бъдещето на Ню Йорк и цялата американска нация, когато марихуаната ще бъде легално лекарство и една съвсем нова индустрия ще превземе градовете и провинциалните общества… Като пациент, чийто нужди все още не са покрити, ще изчакам с надежда моето състояние и останалите болести, които все още не са взети под вниманието на щата Ню Йорк, да бъдат допуснати в списъка със заболявания, лекувани от медицинската марихуана напълно законно“, завършва тя.

 

Източник: Yahoo News