sigma-pills-620x349В днешно време буквално всеки човек на планетата се бори със стреса, оказващ множество негативни влияния не само върху психиката, но и върху цялостното ни здравословно състояние. Официалната медицина разполага с множество медикаменти против стрес, но повечето от тях имат странични ефекти. Нещо повече – от дълга употреба организмът изгражда толерантност към тях и ефективността на хапчетата намалява. Освен това използването на хапчета довежда до повишаване на киселинността в устната кухина, което от своя страна може да доведе до развитието на сърдечно-съдови проблеми и други заболявания от типа на диабета.
В съвременното общество стресът се е превърнал буквално в норма и търсенето на просто, евтино и ефективно средство е повече от наложително. Ситуацията се усложнява от прекомерната употреба на захари, неизвестните неща които съставят фастфуда, кафетата, шоколада и множество други. Вредните храни, с които сме принудени да се тъпчем допълнително отслабват имунната система.

 

Проблемът със стреса и съпътстващите го болести може да бъде решен ако се обърнем към природата и към това, което може да ни предостави земята.

 

Защо да вредим на здравето си след като съществува алтернатива?

 

Една от възможните алтернативи е 100% натурална. Исторически конопът, или марихуаната, се е ползвал от човечеството като билка лекуваща множество недъзи, включително и психологически като депресиите и стреса. В множество страни по света хората се завръщат към това растение и с помощта на науката и медицината постигат забележителни резултати.

 

В Чехия доктор Ива Поускова разказва, че обикновена отвара от бедния на ТНС канабис благоприятно се отразява върху нервната система, облекчава болките при мигрена, помага при главоболие и безсъние. Тя твърди, че дългогодишните ѝ изследвания, потвърждават положителното влияние на марихуаната върху човешкия организъм и че отварата може да бъде използвана както от деца, така и от бременни.

 

Източник