Далай Лама

Далай Лама

Духовният водач Далай Лама, при посещение в Мексико, изрази пълната си подкрепя за легализация на медицинската марихуана. Това заявление той направи по време на дискусия относно забранените вещества, на мероприятие, организирано от бившия президент на страната Висенте Фокс. Екс-президентът подкрепя легализацията на билката и поради факта, че приходите от нелегалната търговия с коноп сега отиват при криминалните структури, вместо за попълване на бюджета.

 

Тибетският духовен лидер подчерта: „За използването на марихуана следва да бъде направено изключение, тъй като тя притежава полезни медицински свойства”

 

Любопитно е, че лидерът на тибетския будизъм не беше посрещнат официално от действащото правителство, по време на петдневната му визита из страната. Причината е в това, че правителството на днешния президент на Мексико – Енрике Пеня Нието, би искало да гради доброжелателни отношения с Китай, който от своя страна е в конфликт  с тибетското духовенство от 1950 година, когато Китай окупира Тибет. Далай Лама е смятан за опасен сепаратист и живее в изгнание в Индия.

 

Източник: www.theatlanticwire.com