Скриншот на страницата на Европейската комисия с гражданската инициатива "Weed like to talk"

Страницата на Европейска гражданска инициатива “Weed like to talk” с Регистрационен номер в Европейската комисия
ECI(2013)000008 от 20.11.2013

Стартира официална Европейска гражданска инициатива с регистрационен номер в Европейската комисия ECI(2013)000008 от 20 ноември 2013 г. – „Weed like to talk”, сертифицирано от Евроминистъра на публичната администрация и административната реформа – Дан Керш на 22 януари 2014 година.

 

Съгласно изискванията на Европейската комисия, за стартиране на общоевропейски инициативи за легализация е необходимо те да бъдат внесени от представители на поне седем държави-еврочленки.

 

„Медицинска Марихуана – България” участваше в подобна инициатива с представители от Полша, Великобритания, Германия, Португалия и Чешката Република, като се водиха преговори с гръцки организации за изпълнението на условието за седемте вносители.

 

За щастие наши европейски приятели успяха по-бързо да внесат подобно искане и сформиращата се организация взе решение да подкрепи вече внесеното предложение от страна на Белгия, Холандия, Испания, Франция, Великобритания, Швеция  и Германия с цел да обединим усилията на цяла Европа за инициативата.

 

Според регламента: Европейската гражданска инициатива представлява покана към Европейската комисия да предложи законодателство по въпроси, по които ЕС има законодателни компетенции. Дадена гражданска инициатива трябва да бъде подкрепена от поне един милион граждани на ЕС от най-малко 7 от общо 28-те държави-членки. Във всяка от тези 7 държави се изисква достигането на минимален брой поддръжници.

 

За България са необходими 13 500 подписа.

 

Скриншот от сайта на Европейската комисия с държавите и необходимия минимален брой поддръжници.

13 500 са подписите, които трябва да събере България.

Срокът определен за събиране на подписите е 12 месеца от датата на регистрация, което означава, че са останали по-малко от десет месеца.

 

Европейските граждански инициативи са строго уредени чрез европейското законодателство и са защитени чрез специално разработен софтуер.

 

Как могат гражданите, които подкрепят дадена инициатива, да бъдат сигурни, че личните им данни няма да бъдат използвани за други цели?

 

Регламентът относно гражданската инициатива гарантира, че защитата на данните е напълно осигурена по време на организацията и на последващите инициативата действия от всички участващи страни – организаторите, страните членки и Комисията.

 

Действащото законодателство за защита на личните данни се прилага при обработката на лични данни, извършвана за целите на гражданска инициатива. Като „администратори на данни“ организаторите носят отговорност за всяка причинена щета в съответствие с приложимото национално законодателство и подлежат на съответните санкции за всяко нарушение на Регламента” – изрично е казано на сайта на Европейската комисия.

 

Според правилата гласуването в България изисква да се попълнят трите имена и Единния Граждански Номер, като ЕК декларира защитеността на личните данни.

 

ЗА ДА ПОДКРЕПИТЕ ИНИЦИАТИВАТА НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Pinterest

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

25 thoughts on “Общоевропейска инициатива за легализация? – ДА, ВЕЧЕ ИМА!

 1. Смятам за абсолютно некоректно от Ваша страна изискването на лични данни! Бих искала да гласувам, но тъй като въобще не тача безцеремонното раздаване на ЕГН не само в интернет пространството, но въобще… просто няма да гласувам!
  Не виждам причина тази информация да е нужна да дам гласа си… все пак не искам да си откривам банкова сметка?!?!!?!?!

  Ако смятате, че не съм права, бихте ли отговорили за какво са Ви личните ми данни???

  • Без да имам за цел да те обиждам, те съветвам да си изкараш главата от кутията. За да можеш да я напълниш с нещо, а не тя да пълни кюпа. От мнението ти и ситуацията в която го изявяваш, струи плоска мисъл. Нямаш никаква друга цел освен да нанесеш обида. Което те прави кух като надут балон. Размишлявам върху първосигналната ти мисъл и се удивлявам, колко нагъл и дразнещ може да е един ограничен човек. От друга странна изпитвам дълбоки съжаления към мисловния ти капацитет. Изглежда ми че всичкия безценен химичен и генетичен материал които те съставлява, е отишъл на вятъра. Можеш да си спестиш каквито и да били следващи думи и да замълчиш, ако имаш някакво достойнство!

  • Хаха като не може държавата ни да свърши нещо смислено EU може.
   Аз сам за……. :)

 2. ЗА декриминализацията ЗА декриминализацията

  • Защо да не си го даде? Ти докога ще се криеш? Докога ще се страхуваш просто да изразиш мнението си? Искането на лични данни е задължително, за да бъде тази “подписка” легитимна.

 3. Подкрепяйте, хора това ще е голям плюс за държавата ни, ще даде възможност на една нова индустрия да процъфти, така и така канабиса излезе налице през последните години в България сега хората ще започнат да го оползотворяват напълно заради съставките които могат да се извлекат от него ” В суровия канабис, както във всяка друга зелена трева, се съдържа хлорофил, известен със своите отлични лечебни свойства.В сурова форма листата и съцветията на марихуаната са просто наситени с непсихоактивни съставки, като канабидиол.” ! < https://medicalmarijuana.bg/sok-ot-kanabis/

 4. Еее мнооо ясно +1 по бърже да става че много ми са гледат бебета у къщи ;)

 5. “Смятам за абсолютно некоректно от Ваша страна изискването на лични данни! Бих искала да гласувам, но тъй като въобще не тача безцеремонното раздаване на ЕГН не само в интернет пространството, но въобще… просто няма да гласувам!
  Не виждам причина тази информация да е нужна да дам гласа си… все пак не искам да си откривам банкова сметка?!?!!?!?!
  Ако смятате, че не съм права, бихте ли отговорили за какво са Ви личните ми данни???”
  Toва е и моето мнение.

  • Уважаема г-жо Стоянова, уважаема Илиана,

   Моля Ви отново и малко по-внимателно да прочетете текста. И да го разберете.
   Личните Ви данни, не ни трябват на нас. Нито ние ги взимаме. Нито дори ги виждаме.
   И знаете ли защо?

   Защото това е ЕВРОПЕЙСКА инициатива, на ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ на ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ.
   Онзи същият Европейски Съюз на когото и Вие, уважаеми дами сте граждани. ГРАЖДАНИ а не членове. Граждани с гражданско самосъзнание, желаещи да живеят по-добре и желаещи да се чува техният глас.
   Погледнете си личните карти и вижте какво пише най-отгоре.
   Най отгоре пише “ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ” и чак подир туй пише “Република България”.

   А да се изтегли заем или да се открие сметка по едно ЕГН и три имена е трудно дори и в България.

   Пожелаваме Ви здраве и късмет.
   Разум и смелост.

   P.S.
   А за страха сме Ви съчинили една много дълга тирада, която ни се наложи да разделим на две части за да се надяваме, че поне така ще бъдат ПРОЧЕТЕНИ и може би, надяваме се РАЗБРАНИ.
   https://medicalmarijuana.bg/proekt-strah/
   https://medicalmarijuana.bg/proekt-strah-exitus/

 6. We will smoke legal or not but will be good to legalize it hiere
  Keep clam & Fuck illuminati

 7. Крайно време е, ако легализирате марихуаната има шанс държавата да се оправи и не само!!!

 8. Категорично съм за легализирането само си помеслете туризма колко ще скочи ако това се случи

Нагоре