Сок от канабисПо-голямата част от хората смятат, че канабисът  е растение, което след подходяща обработка се превръща в наркотик и всичко, което може, е да повлияе на психиката.

 

Професор Уилиям Къртни (William Courtney), виден експерт в областта на медицинската марихуана, основател на медицинската организация Cannabis International, член на Академията за канабиноидна медицина на САЩ, директор на медицински център в Люксембург,  дава на своите пациенти  пюре и сок от пресни листа от марихуана, без каквато и да било обработка.

 

В сурова форма листата и съцветията  на марихуаната са просто наситени с непсихоактивни съставки, като канабидиол. Канабидиолът има противовъзпалителен антиоксидантен  и противораков ефект. В суровия канабис, както във всяка друга зелена трева, се съдържа хлорофил, известен със своите отлични лечебни свойства.

 

Доктор Къртни счита, че пюрето и сока от суровите листа и цветове на пресния канабис са истинска «супер храна», способна не само да предотврати, но и да излекува много тежки заболявания.

 

Сокът от пресен канабис„Технически марихуаната е само едно обикновено растение, но  съдържа лековити съединения като канабидиола, притежаващ уникална имуномодулираща активност.  Човешкият организъм има собствена ендоканабиноидна система. Стимулирането на рецепторите й чрез  канабидиола от марихуаната помага за нормализирането на всички функционални системи на организма, на първо място междуклетъчната комуникация и възстановяването на имунната система.“- казва докторът.

 

При различни заболявания се нарушава комуникацията между невроните, включени в процеса. Канабидиолът, като комплексно лекарство, работи по следния начин: възстановява нарушенията в невротрансмисията в централната нервна система, включително в  главния мозък, като поддържа двустранната връзка между нервните клетки. При контакт с канабидиола ендоканабиноидната система започва да замества увредените връзки със здрави.

 

«Пациентите с увредена междуклетъчна комуникация, като страдащите от автоимунни заболявания  (множествена склероза), междуклетъчни дисфункции, хронични възпаления и  ракови заболявания, могат напълно да облекчат симптомите си и дори да се излекуват, като просто приемат канабиноиди. Най-добрият начин за това, защото спомага за най-добрата  усвояемост на канабидиола е сок или пюре от свежи листа,  или съцветия на екологично чист канабис. »  – казва доктор Къртни.

 

Прекрасните лечебни свойства на канабидиола успешно се използват в западната медицина. Британската фармацевтична компания GW Pharmaceuticals отдавна произвежда оромулозален спрей «Sativex», съдържащ канабидиол.

 

Един от авторите на препарата, старши съветник на компанията  доктор Итън Русо (Ethan Russo) обяснява, че канабидиола действа на рецепторите на ендоканабиноидната система на човека, като стимулира ефективната регулация на имунните функции на организма, възстановява увредената имунна система, а също така помага за нормализация на обменните процеси в костната тъкан.

 

«Ако нещо се обяви за панацея, отношението на медицинското общество към него обикновено е скептично.  Тук обаче случаят е съвсем друг. Ендоканабиноидната система е доста чувствителна и участва във фините настройки на различни жизнени процеси.  Стимулирана от постъпващите отвън канабиноиди, тя е напълно в състояние да «ремонтира»  организма на човека, ако получи сигнал на биохимично ниво, че нещо не е наред. », казва доктор Руссо.

 

Източник: cannapress.ru