Още един мит бляскаво е развенчан публично

 

Георг Вурт

Георг Вурт

Про-канабис активистът Георг Вурт от Берлинската Конопена Организация „Ханф Вербанд“ (Deutscher Hanf Verband) спечели награда от един милион евро, които ще похарчи за разпространяване на идеите на групата си за пълна легализация на марихуаната. Той успя да вземе парите от немската версия на „Изборът на милионера“ (Millionaerswahl).

 

Това е риалити-формат, в който няколко претендента се борят в множество и различни етапи за финансиране на бизнес или социален план – идея представена от тях в началото на „играта“. Кампанията се представя по множество медии, а победителят се избира чрез публично гласуване.

 

„Не е истина просто! Георг спечели. Направо сме зашеметени. Десет годишният ни труд най-накрая се отплати. Заедно със събитията в САЩ и Уругвай, това може да е отправната точка на движението за легализиране на канабиса в Германия.” Това гласеше съобщението на официалната страница на групата.

 

„25 януари 2014 ще бъде запомнен от организацията и ще издигне идеята да едно ново, по-високо ниво,“ казаха представители в седмичния си бюлетин към медиите. „Когато решихме да участваме в интелектуалното шоу, нямаше как да знаем какъв огромен успех ще пожънем. Благодарим на всички за това, че гласувахте за нас и за заразния Ви ентусиазъм. Гласувахте за Георг, без Вас нямаше как да постигнем този успех.

 

Оригиналната статия може да намерите на Stop the Drug War.