Израел и медицинската марихуана

Стартиращ проект в Израел разработи нов иновативен модел изпарител за марихуана, който ще улесни медицинските лица в предписването на точните дози от растението на пациентите си.

 

Името на продукта е The Syqe, а той представлява иновативен изпарител, който превръща малки частици канабис в изпарения до 1 милиграм, за да позволи на лекарите да контролират по-успешно лечението на своите пациенти.

 

Устройството все още не е достъпно на пазара, но се очаква да започне да се използва в болниците в Израел до края на тази година.

 

Подобрението в този модел е, че дава възможност на докторите сами да определят и предписват точната доза канабис на болните, вместо те сами да се опитват да я открият за себе си.

 

Израел има една от най-развитите програми за медицинска марихуана, с повече от 20 000 пациенти, упълномощени да използват растението за лечение.

 

Използването на изпарител е един от най-разпространените начини за приемане на билката. Освен това представлява по-здравословна алтернатива от пушенето, тъй като елиминира вредните токсични вещества, които се отделят при горенето на канабис. Въпреки това, при традиционните изпарители досега липсваше метод, чрез който да се контролира точната доза на приемане. Очаква се новият модел The Syqe да реши този проблем.

 

Източник: Leaf Science