Реклама на NYT

Може да звучи невероятно, но е факт! Американският вестник New York Times публикува реклама на марихуана за пръв път в историята си.

 

Рекламата се появи в неделното издание на вестника и заема цяла страница от него. Това се случва само седмица след като New York Times обяви, че подкрепя легализирането на марихуана за медицински цели в цяла Америка и че растението е по-малко вредно от алкохола и тютюна.

 

Самата реклама е на американската компания Leafly, която работи за по-високото ниво на информираност сред хората относно влиянието на канабиса и полезните му свойства.

 

Рекламното изображение показва мъж с купчина документи в ръка, а текстът гласи: „Иън избира канабис Indica, за да облекчи своите симптоми на множествена склероза.“

 

Пред него виждаме млада жена, която тича за здраве, а слоганът казва: „Докато се бореше с рака, Моли предпочиташе канабис Sativa”. (Indica и Sativa са основните сортове марихуана – бел. ред.)

 

Ситуацията в щата Ню Йорк

 

В началото на юли губернаторът на щата подписа документ, който легализира използването на марихуана за медицински цели. За целта пациентите трябва да се сдобият с рецепта, която се дава при болести като рак, СПИН, множествена склероза, болестта на Паркинсон, епилепсия и някои други сериозни заболявания. Самото лечение с канабис не трябва да надвишава 30 дни.

 

Ню Йорк е 23-тият щат в САЩ, който позволява употребата на медицинска марихуана. Единствено в щатите Колорадо и Вашингтон обаче е разрешено използването на растението без медицинска рецепта.