Здравейте, приятели, днес ще Ви разкажем какво се случва в далечната Канада. Вижте какво ни пише нашата поддръжничка Катерина. Кейт живее във Ванкувър от много време, и се занимава именно с медицински канабис. Прочетете, какво ни пише тя тук:

 

„Здравейте, това се случи вчера.

Вчера, 11ти юли, върховният съд на Канада узакони използването на медицинската марихуана под  абсолютно всички нейни форми. Медицинската марихуана в Канада съществува от много време, но досега единствено нейния изсушен вид можеше да се закупи от диспенсър за марихуана (магазин/аптека за канабис) легално. Поради растящия интерес към тези продукти, много диспенсъри в Британска Колумбия, и наи-вече във Ванкувър предлагаха в менюто си различни производни форми като хашиш,етерично масло (BHO) и различни храни съдържащи екстрактирана марихуана, с риск да бъдат преследвани от полицията.

В много случаи етеричното масло и хранителните продукти са по – ефикасни при лекуването на заболявания, и също така премахват страничните ефекти от пушенето. Върховният съд единодушно се съгласи, че всички производни продукти следва да бъдат легални за продажба и закупуване из цяла Канада. Тази стъпка е началото на една нова индустрия, свързана едновременно с фармацевтиката, и кулинарната сфера. Парите, похарчвани от полицията в борбата с наркотиците, ще бъдат използвани за изграждане на инсталации, които ще тестват качеството и чистотата на новите продукти, а данъците от тази нова и бързоразрастваща се индустрия отиват право при местната администрация, и държавното правителство, за развитието на други проекти, свързани с общото благо.

Това е голяма крачка за медицинската марихуана, но борбата за легализиране продължава, дори при нас. “

 

Както обикновено, канадското правителство успява да покаже забележителен пример в това, как трябва да се води политика по отношение на канабиса, от която страната им може само да печели.

 
Канадската хазна досега е поела вече няколко милиарда, от това, че не забранява на болните хора, да избират с какво да се лекуват, а се старае да улесни и без това трудният им живот.

 
Силно се надяваме скоро и нашите управляващи да вземат пример от развитите страни, и да спрат да мислят как да печелят на гърба на пациентите. Не им пожелаваме самите те да станат пациенти, за да разберат колко болна и остаряла е нашата система, в сравнение с канадската.

 

А ето и един официален източник на информация: http://goo.gl/hViU3p