Мозъчен туморМедицинската марихуана  все повече печели  вниманието на медиите, заедно с възприемането й от растящо мнозинство от хора. В последно време се появяват все повече доклади за приложението й при деца. В по-голямата част от случаите става въпрос за предотвратяване на  страничните  ефекти от химиотерапията.
Дали обаче марихуаната е само палиативно средство при рак?

 

Д-р Уилиям Къртни (William Courtney) става свидетел на случай, в който марихуаната лекува рак. В онлайн интервю за  Huffington Postдокторът разказва историята на осем месечно бебе, на което е поставена диагноза мозъчен тумор. Туморът е бил неоперабилен и бебето е трябвало да бъде подложено на химиотерапия.

 

Точно преди започване на процедурите обаче бащата на бебето се сдобил с канабисово масло и започнал да го слага в биберона на детето.

 

След два месецa туморът се свил дотолкова, че химиотерапия вече не била необходима.

 

„Те слагаха канабисово масло в биберона на детето два пъти на ден и постепенно увеличаваха дозата. След два месеца туморът намаля дотолкова, че детските онколози им позволиха да продължат с тази терапия, а не с традиционната химиотерапия.” – казва д-р Къртни.

 

След осеммесечна терапия с канабисово масло, туморът е изчезнал. Д-р Къртни отбелязва, че успехът на лечението с канабис означава, че детето няма да изпита дългосрочните странични ефекти  от много високите дози от химио- или лъчетерапията.

 

„Наричат това дете „бебето чудо” и аз трябва да се съглася, че ние трябва да настояваме това да бъде първата терапия преди да се прилагат всички други медикаменти, които имат ужасяващи дългосрочни странични ефекти.“
 
Източник: www.huffingtonpost.com