Многобройни случаи доказват, че клиничният канабис е ефективен при заболявания на деца

 

От д-р Уилям Кортни, изпълнителен директор на Cannabis International
 

д-р Уилям Кортни

д-р Уилям Кортни

Смелостта и напредничавостта на родителите, избрали канабисови съединения за лечението на техните деца, страдащи от живото-застрашаващи болести, ни учудват. Някои от тях живеят със страха, че правителството им ще им отнеме децата, тъй като медицинската марихуана е легална само в някои щати. Въпреки това, много случаи показват ползата от клиничен канабис, който се оказва заплаха за много печелившата индустрия с конвенционални лекарства, както и за политиците.

 

Установено е, че канабиноидните киселини в канабиса имат анти-пролиферативни, анти-неопластични, анти-възпалителни, антибиотични, анти-епилептични, анти-исхемични, анти-диабетични, анти-психотични, анти-спастични, анти-депресивни и др. свойства. Анти-неопластичните ефекти на канабиса – потискането на развитието на злокачествените клетки – е открито през 1970-те и патентовано от американското правителство през 2003 г.

 

От моите 7 000 пациенти най-младият – на 8 месеца, бе получил диагноза масивен тумор в средния мозък. Детските онколози препоръчаха химиотерапия и радиация. Вместо това родителите приложиха канабиноиден концентрат, добавен в шишето с биберона на детето – два пъти дневно, което доведе до значително намаление на размера на тумора за 30 дни. Резултатът предотврати хоспитализация за лъче- и химиотерапия, струваща милион долара. Онкологът на детето го нарече „бебе – чудо”, но повечето медицински експерти отхвърлиха случая като единичен, неприемлив за публикация в рецензирано списание. Но истинските рецензенти са другите родители, които не приемат опустошителната хирургия, химиотерапията и радиацията – а не тези, които се възползват от струващата ни 2.6 трилиона здравна индустрия.

 

2-годишно дете прекара година в детската онкология и претърпя 39 часа мозъчни операции и присаждане на костен мозък, само за да бъде изписано вкъщи за последни грижи и морфин. Местният педиатър на детето започна да го лекува със сока на пресни канабисови листа. Две години по-късно, тя е все още жива, няма рак и белези.

 

6-годишен пациент с тежка, нелечима форма на детска епилепсия бе лекуван с 11 анти-епилептични лекарства, включително експериментални препарати от Европа. Накрая го оставиха на обичайното лекарство против гърчове, но той продължаваше да получава 300-400 гърча всеки ден. Канабисов препарат с увеличено количество канабидиол – веществото, патентовано от  американското правителство – намали гърчовете до един на всеки 3-4 дни.

 

Преди няколко години предложих канабисът да се признае за важен компонент в храната на хората над 30 години. Децата бяха изключени от страх, че ще ме отхвърлят, но днес непоколебимото ми мнение е, че имунната система на 8-месечно бебе никога няма да позволи на тумора да израсне, ако е подкрепяна с хранителен канабис или витамин F.

 

Знаем, че липсата на витамин С води до скорбут, а липсата на витамин D води до рахит. Витамин F (старото название на омега-3 и омега-6 ненаситените мастни киселини) е подходящо име за канабиноидните киселини в канабиса. Липсата на витамин F позволява размножаването на раковите клетки. Три изследвания върху повече от 24000 деца показаха, че няма вредни ефекти от използването на канабис по време на бременността.

 

Няма друга област на медицината, където тежката ръка на правителственото финансиране и политиката така силно да потиска валидните и възпроизводими медицински данни. Трябва да преразгледаме предразсъдъците си, за да дадем път на превенцията и безопасната терапия.

 

Източник: www.usnews.com