Продължаваме да разпитваме хората какво мислят за медицинското използване на марихуаната.

 

Този път успяхме да намерим и такива, които са категорично против. Слагаме и двата отговора в това видео. Колкото и да е рано да се говори за някаква статистика, но само две изказвания, на фона на останалите е доста показателно за обществените нагласи у нас.

 

От друга страна се вижда какви са главните притеснения: наркоманиите, обществото и като най уязвима част на обществото – децата. Темите са действително важни и има какво да се мисли още.

 

Очевидно е, че ще трябва да се преразгледа и актуализира остарялата и до голяма степен подвеждаща информация, която се подава именно на децата.

 

Доколко е разумно да ги заблуждаваме, че канбисът е наркотик, сравним с хероина?

 

Доколко изобщо е актуален абстрактният термин „наркотик”?

 

Не бива да забравяме, че днешните децата имат интернет и съответно цялата информация на света и наша отговорност е, тези бъдещи хора да вземат разумното решение, базирано на вярна информация, а не на лъжи.

 

Защото дете се лъже много трудно.

 

И докато ние им пробутваме мита за „входната врата” към хероина – те минават на „джам”.

 

Докато ги убеждаваме, че канабисът е вреден наркотик, а не медицинско средство – те ще си мислят, че и всички останали „наркотици” са безвредни като тревата, просто защото всеки, който е опитвал козче – знае за всички лъжи около „вредния психоактивнен ефект”, „пристрастяването” и „закачането”.

 

Психоактивен ефект имат половината хапчета в шкафчето на баба им, включая валерианата на мама и морфина, който чичо доктор бие за упойка на пациента преди операция, но това не кара нито децата да ги ползват, нито дилърите да търгуват с тях.

 

Просто защото това са лекарства, а не наркотици за друсане. И освен това са подложени на стриктен контрол, както при дистрибуцията, така и при производството.

 

Темата е безкрайна и ние ще продължаваме да отразяваме най-интересното.

 

Следете ни.