2700_year_old_pot_user-306x214

2,700 годишен китайски шаман, намерен с около 50гр. сух канабис

Прохибиционното движение би ви накарало да вярвате, че канабисът е едно мистериозно дяволско растение, открито от мексиканците през 19 век, и с което човечеството изобщо не е наясно.

 

Всъщност, изследванията доказват, че човечеството е използвало това растение от поне 9000 години. Праотците ни са използвали растението за храна, за да си правят гориво, заради здравите му стебла, и най-вече като природен лек за различни болежки.

 

„Хората са култивирали и консумирали цветните върхове на женските канабисови растения, едва ли не от началото на записваната човешка история“ – пише TheAnswerPage.com , като част от тяхната кампания за образоване на лекари и пациенти.

TheAnswerPage.com e спонсорирана от Масачузетското Медицинско Общество (The Massachusetts Medical Society), издател на Ню Ингланд – Журнал за медицина (New England Journal of Medicine).

 

„Конопени тъкани датиращи от 7000 пр.хр. са били открити в Китай, и употребата на растението като медицински и еуфоричен агент датира също от тогава. През 2008, археолози в Централна Азия откриват над 2 паунда (около 50гр.) сух канабис във 2700-годишния гроб на мумифициран шаман.
След интензивно проучване на потентността на намерения канабис, изследователите заключват:

 

„Най-достоверното заключение би било, … че [древните] цивилизации са култивирали канабис за фармацевтични, психоактивни и ритуални приложения.“

 

Източник: Smell The Truth