Жаклин Патерсън е родена с церебрална парализа – вродено разстройство, което засяга двигателните й функции. Резултатът на нейното заболяване е тежко заекване, силна болка и слабост в дясната част на тялото. Това видео демонстрира невероятния ефект на канабиса върху нейното състояние.

 

Като майка и жена Жаклин не желае увреждането ѝ да повлияе върху отношенията с децата ѝ, затова тя потърси алтернативно лечение. Тя установява, че канабисът е най-ефективното лечение за заекването ѝ. Въпреки това, ако бъде хваната да употребява или закупува марихуана, тя ще изгуби попечителството над децата си. Но тя продължава да шофира из улиците на Канзас Сити, за да намери марихуана. Жаклин твърди, че си заслужава риска, защото болката, която изпитва, я кара да се чувства сякаш е “половин майката”, която иска и се нуждае да бъде за децата си.

 

След като Жаклин е била докладвана за притежание на марихуана в Канзас Сити, тя се мести в Калифорния и печели дело, твърдейки, че консумацията ѝ на марихуана е строго само поради здравословни причини.

 

За да се запознаете изцяло с този документален филм, гледайте “Марихуаната, в която вярваме”, който покрива “набор на медицински, социални и политически възгледи, както и медицинското приложение на марихуана при заболявания като: глаукома, левкемия, множествена склероза, множествена екзостоза и посттравматично стресово разстройство”.