Лечение аутизъмСтефани Лей споделя, че синът й е аутист и има психотични епизоди.

 

Според нея промяната, която е забелязала в поведението на сина си, след като е започнала да го лекува с марихуана е равносилно на чудо.

 

„Вече не се изисква, тези които използват медицинска марихуана да се регистрират в щата, така че нямаме представа колко непълнолетни я използват, но лечението с медицинска марихуана помогна най-много на сина ми”, споделя Лей.

 

Лей твърди, че има дупки в стените на къщата си, които са направени от сина и при един от психотичните му епизоди. „Наистина боли. Наистина боли да гледаш как детето ти си причинява болка и никой не може да разбере защо го прави”.

 

Тя и Брус са се борили за здравето му и са опитвали да открият лекарство, което наистина да помага.

„След като си опитвал всякакви анти-психотични лекарства и те не са помогнали, си готов да прибегнеш до всичко. Дори и до марихуана” – казва Лей. В началото е започнала да пече на Брус курабийки с марихуана. Състоянието му драматично се подобрили, а страничните ефекти били минимални.

 

В момента му дава „Маринол” – лекарство, одобрено от Федералната Агенция по Лекарствата. Тя иска хората да знаят, че медицинската марихуана помага не само на възрастните. „Това, което помага на Брус, може да помогне и на много други деца“.
 
Д-р Дъстин Сулак е лекарят който е предписал медицинска марихуана на Брус.
 
„По време на кампанията „Кажете НЕ” казвахме, че канабисът убива мозъчните клетки. Сега вече знаем, че канабисът не само предпазва мозъчните клетки, но и спомага за развитието на нови такива”,  казва д-р Сулак.
 
Брус не е най-младият пациент на когото д-р Сулак е предписвал медицинска марихуана. Най-младият му пациент е бил болно от рак дете на две години.