Диабет и канабис

Учени  от Оксфордския Медико-биологичен изследователски център  откриха, че екстракт от марихуана може да регулира  нивото  на глюкоза в кръвта.

 

Изследователите докладват, че новият метод на лечение има потенциал да стане ново мощно оръжие в борбата с диабет тип II. Екстракта от марихуана може да спре болестта на всеки стадий и дава надежда за оздравяване на милиони хора, болни от тежкото заболяване.

 

Предклиничните данни показват, че приемането на екстракт от канабис два пъти на ден има множество противодиабетични ефекти като: намаляване нивото на глюкоза и увеличаване нивото на инсулина в кръвта; подобряване функцията на инсулин-продуциращите бета клетки в панкреаса; увеличаване на чувствителността към инсулина.  Лекарството се приема добре, като само четирима човека са отпаднали поради странични ефекти.

 

Новият метод на лечение може да помогне и на хилядите пациенти, които не реагират на най-често използваното при диабет тип II  лекарство – метформин. Болните от захарен диабет тип II страдат от недостиг на инсулин – хормон, който регулира нивото на кръвната захар. По-леките форми на заболяването могат да се контролират напълно със специални диети и здравословен начин на живот, но в повечето случаи се налага приемането на метформин. За съжаление той не е достатъчно ефикасен в дългосрочен план, в резултат на което болните трябва да прибягнат до по-силни лекарства.

 

Приемането на такива лекарства  може да предизвика неконтролируемо снижаване на нивото на кръвната захар, а това да доведе до  инсулт или сърдечен пристъп. Особено рискова е групата на хората с наднормено тегло.

 

Новият препарат е тестван на статистически значим брой хора, в различни стадии на болестта.

 

Диабет и канабис

«Положителните резултати от втория етап на изследването са доста обнадеждаващи» – казва ръководителят  на проекта  доктор Хари Тан.  «Ако заключителния етап на изследването окончателно потвърди получените до този момент резултати, то в скоро време можем да предложим  GWP42004 за лечение на заболяването. В момента има сериозни проблеми с лекарствата, които се прилагат, както и с методологията на лечението».

http://nationalmedicalmarijuana.com/

Изследванията на GW Pharmaceuticals в областта на канабиса и приложенията му като лекарство, са достойни за уважение.

 

Това, което е напълно сбъркано и погрешно е, че фармацевтичният гигант има монополен лиценз да отглежда канабис  с цел търговска печалба. Такъв лиценз е незаконен най-малко според три международни споразумения: Единната конвенция за упойващите вещества от 1961 г, Конвенцията за психотропните вещества от 1971 г. и Конвенцията за борба срещу незаконния трафик на упойващи и психотропни вещества от 1988 г.

 

GW Pharmaceuticals действа извън закона, но монополът му се подкрепя от британската полиция, която редовно изпраща хора в затвора за отглеждане на няколко растения канабис за лична медицинска употреба. И всичкото това на фона на официалното становище на британското правителство, че « канабисът няма никаква медицинска стойност».

 

Милиони хора по света използват канабиса като лекарство и живеят в непрекъснат страх, че могат да попаднат под ударите на закона. В името на науката, медицината и състраданието, канабисът трябва да стане легално достъпен за тези, които имат нужда от него. Незаконният монопол на  GW Pharmaceuticals трябва да бъде прекратен.

 

MMJBG

 

Pinterest

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “Канабисът лекува диабет, съобщава GW Pharmaceuticals

  1. mojeli marixyanata da izlekuva diabet tip 1 zashtoto sas insulina veche mi omrazna tova sa po 4 pati na den se bie tozi insylin imali drygo lechenie za diabeta molq pishete mi facebook gabriel milev email [email protected]

Нагоре