Конгрес в САЩ за медицинска марихуанаКонгресът на САЩ, с 219 гласа „ЗА” срещу 189 „против” постанови спиране на безсмисленото и скъпо преследване на канабиса.

 

 

От днес върховният законодателен орган на страната забранява на щатското управление за борба с наркотиците (прословутата DEA) да се намесва в работата и разпространението на медицинската марихуана.  

 

Редакцията на H.R. 4660 от Закона за търговията, съдебната система, науката и свързаните агенции, предложена от Хинчи и Рорабахер (R-CA), забранява на Министерството на правосъдието, включително и на DEA, да изпълняват собствени закони за медицинската марихуана. От 2003 г. насам, тази промяна е предлагана вече седем пъти. Това е първият случай, в който Конгресът решава да попречи на войната, водена от федералното правителство, срещу пациентите и дистрибуторите на медицински канабис. Рекорден брой републиканци гласуваха „за“ промяната – 49.

 

Конгресът официално се изтегля от войната срещу потребителите и разпространителите на медицинска марихуана” –  

 

заяви Дан Рифъл, директор по въпросите свързани с федералната политика към Marijuana Policy Project (MPP), който лобира за тази мярка още от представянето ѝ през 2003 г.
Парите на федералния данъкоплатец вече няма да се дават за арестуването на сериозно болни пациенти, които ползват медицински канабис и на тези, които ги снабдяват.

 

„Това е едно историческо гласуване, както и още един знак за това, че нашето федерално правителство променя политиката си спрямо марихуаната към по-разумна”
“Мярката беше одобрена, защото получи по-голяма подкрепа от страна на републиканците от всякога. Освежаващо е да се наблюдава как консерваторите се придържат към консервативните си позиции щом се отнася до канабиса. Постепенно все повече републиканци признават, че забраната на това растение е един провалил се проект на „Голямото правителство“, който престъпва щатските права”, допълва Рифъл.

 

„Дните на марихуаната като забранено растение са преброени!

 

Постоянно се доказва, че все повече американци смятат, че марихуаната трябва да е легална, а огромен брой – че трябва да има легален достъп до медицински канабис. Хубаво е, че повече членове на Конгреса започват да подкрепят своите поддръжници, а не на пътя на реформата.”

 

Източник: MPP

 

Pinterest

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 thoughts on “САЩ спират да преследват медицинската марихуана!

 1. Може и така да е, но недейте да омаловажавате ролята на федералното правителство. Марихуаната още е класифицирана като наркотик от 1ви клас (като хероина). Това във Вашингтон и Колорадо е експеримент. Ако през 2016 на мястото на Обама дойде някой републиканец – game over. Банките не приемат депозити от магазините за ганджа, защото се опасяват да не нарушат законите, свързани с пране на пари. Има много случаи, в които отделни прокурори конфискуват стока и затварят магазини. Това отблъсква инвеститорите, което пък прави трудно легалните магазини да изтласкат нелегалните. Казвам всичко това, за да разберете, че проблема може да се реши единствено след вдигане на забраната на национално (федерално) равнище в САЩ. Същото важи и за ЕС. Peace!

 2. Медицинската марихуана няма нищо общо с тази, с която се друсат наркоманите. При нея липсват точно тези опияняващи ефекти, които те гипсират, това обаче не означава, че няма обезболяващ ефект. Напротив, обезболяващия ефект е доста силно изразен, както и съдоразширяващия ефект.
  Така също помага за намаляване на вътреочното налягане много по-ефективно и по-дълготрайно от капките за очи, които се използват за тази цел. Само за сравнение, 1 капка капната в окото понижава налягането за около 3-5 часа а може и въобще да не подейства. Докато при мед. марихуана ефекта трае до 14-18 часа само от едно дръпване…
  И още едно сравнение, от алкохол всяка година умират стотици хиляди хора по света, от марихуана не е починал нито един човек… Марихуаната е забранена само поради факта, че МАФИЯТА не иска тя да се легализира.
  Отказът да се отглежда марихуана през 17-и 18-и век в Америка е бил законово наказуем. Можело е да свършите в Луизианскя затвор при отказ да отглеждате коноп!
  Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.
  Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година.
  Първият автомобил масово производство в света – “Форд Модел Т” на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, “направена от почвата” имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото.

Нагоре