Бориса се обяви в подкрепа на кампания за популяризиране на  ползите от медицинската марихуана

 

Бориса Тютюнджиева

Бориса Тютюнджиева

В началото на годината тя бе избрана за лице на една от най-популярните световни компании, работещи в областта на биотехнологиите. Самата Бориса пък призна, че е изключително заинтригувана от темата и с удоволствие се включва в кампанията.

 

„Никога през живота си не съм употребявала наркотични вещества и не бих подкрепила нещо подобно, ако не бях убедена, че става въпрос за живота и здравето на толкова много пациенти в нужда. Oбявявам се твърдо „за“ използването на медицинска марихуана, защото тук става въпрос за нещо съвсем различно, за лечебните свойства на растението, които могат реално да помогнат на хора в нужда. Малцина знаят, че марихуаната като средство за лечение помага на болни от СПИН, рак, глаукома, множествена склероза, анорексия и много други заболявания. За мен е чест, че мога да помогна за популяризирането на медицинската марихуана“, признава моделката.

Наскоро Бориса Тютюнджиева се завърна от Барселона, където заедно с Роро Кавалджиев взе участие в международен конгрес, свързан с темата, и където се запозна с подробности за приложенията на марихуаната при лечение на редица заболявания.

 

„Медицинската марихуана не е панацея, но е средство на избор при редица симптоми и заболявания“ – това е изводът, направен от Медицинския институт на САЩ, като резултат от обширно изследване, проведено по поръчка на Конгреса през 1999 година. В момента в осемнадесет щата употребата на медицинска марихуана е разрешена, а в четиринадесет употребата на марихуана е декриминализирана. Употребата на медицинска марихуана е разрешена и в редица развити европейски страни като Австрия, Германия, Холандия, Испания, Великобритания, Чехия, Финландия“, заключват специалисти по темата.