Щатският национален институт по онкологични заболявания публикува неотдавна доклада си относно медицинската марихуана. В резюме заключението гласи, че THC (активната съставка в марихуаната) води до ограничаване на рака на пикочния мехур с 45%, ремисия при рак на гърдата и черния дроб и др.

 

Изследователите са установили, че няма смъртоносна доза марихуана, а възможността за пристрастяване е значително по-ниска в сравнение с което и да било друго лекарство.

 

Една от констатациите им е, че канабисът няма връзка с нарушената белодробна функция, не причинява рак на белите дробове, на дихателните пътища или на храносмилателния тракт. Канабисът не предизвиква и други видове рак.

 

Учените са установили, че канабисът има силно антитуморно действие. Посредством изпитванията са стигнали до заключението, че канабисът е по-ефективен от конвенционалните антиеметици (лекарства, които облекчават гаденето) и че при гадене вследствие на химиотерапия марихуаната, приемана чрез вдишване на дима, помага повече, отколкото останалите видове терапии.

 

Ето и някои други констатации на Института: канабисът повишава апетита със 75%, а най-ефективния медикамент – с 49. По отношение повишаването на теглото процентите са съответно 11% за марихуаната и 3% – за най-ефективното към момента лекарство.

 

Марихуаната води до значително облекчаване на болката при рак, която не се повлиява от опиати. Освен това тя има значително аналгетично и антиеметично действие и стимулира апетита.

 

Проучването доказва още, че THC е по-ефикасен от кодеина. 10 mg THC имат по-силно действие от 60 mg кодеин. За да се контролира болката в дългосрочен план, не е необходимо да се увеличава дозата THC.

 

Оказва се, че инхалираният THC е по-ефективен за терапия на невропатична болка в сравнение със съществуващите лекарства. Освен това THC подобрява качеството на съня и усещането за добро здраве, и намалява тревожността.

 

Това са само някои от констатациите на Националния институт по ракови заболявания. (http://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/cannabis-pdf) – доклада може да видите тук.

 

Федералното правителство на САЩ е постановило да не се повдигат обвинения срещу щати, които изпълняват програма за медицинска марихуана. Затова освен в столицата, в момента такива програми има в 23 щати.

 

Източник

 

Pinterest

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 thoughts on “САЩ: Националният институт по ракови заболявания призна: Канабисът е успешна терапия за рак!

 1. Само дето в доклада пише:

  At present, there is insufficient evidence to recommend inhaling Cannabis as a treatment for cancer-related symptoms or cancer treatment–related symptoms or cancer treatment-related side effects; however, additional research is needed.

 2. Zdraveite mili hora mnogo vi molia da mi pomognete da nameria olio ot kanabis,poslednata mi nadejda ds spasia moi blizik

  • Zdraveite,
   Na men sushto mi triabva konopeno maslo ot listata za medicinski celi. Kasae se za moi blizqk rodnina stradasht ot rak. Niama vreme za otlagane Speshno e!!! Bihte li me nasochili otkqde da nameria?Blagodaria!

  • Здравейте,
   Масло от канабис (Индика) извлечено по метода на Рик Симсън 100% концентрирано. Може да се свържите с мен на имейл [email protected].

Нагоре