Жасмин Милър е била подложена на травматични преживявания през целия си живот. Трудните моменти по време на израстването ѝ са довели до необходимостта да използва психиатрични лекарства в продължение на много години, започвайки от 17-годишна възраст. След завършването на гимназия Жасмин решава, че колежът не е подходящ за нея и на 19 години се присъединява към

В продължение на шест години ВВС изпращат Жасмин на много места, включително Мериленд и Ню Мексико. През това време тя приема различни фармацевтични средства против депресия и тревожност, като „Лексапро“ и „Золофт“. Лекарствата обаче не ѝ помагат да се справи с причините, от които произтичат проблемите ѝ.военновъздушните сили (ВВС) на САЩ.

 

Откриване на канабиса

 

Жасмин, която използва канабис за ПТСР

ПРЕЗ 2013 Г. ЖАСМИН СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОГРАМАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ КАНАБИС В НЮ МЕКСИКО

 

По време на тийнейджърските си години Жасмин е опитвала канабис веднъж, но той е бил с ниско качество и не ѝ е повлиял.

 

През 2013 г. тогавашният съпруг на Жасмин става пациент по програмата за медицински канабис в Ню Мексико. Това насърчава Жасмин също да се запише в програмата, за да даде още един шанс на канабиса. Тя установява, че използването на висококачествен канабис е много ефективно срещу симптомите на посттравматичен стрес, депресия и тревожност.

 

В момента Жасмин употребява около два грама на седмица, като избира сортове от вида сатива или индика, в зависимост от това от какво има нужда. Сортовете сатива са полезни най-вече за стимулиране на творческата дейност, а индика –  за релаксация, като допринасят за по-голямата ползотворност на заниманията на Жасмин с йога.

 

Управлението за здравни грижи за ветераните вече е одобрило използването на канабис за медицински цели за всички ветерани, живеещи в щати, където употребата е

Ал Бърн

Ал Бърн

законна, за лечение на посттравматично стресово разстройство (ПТСР) и други увреждания. Да се отказва адекватно лечение на ветераните поради тяхното местожителство е безотговорно.“
– Ал Бърн, кап. III ранг от свързочните части на военноморските сили на САЩ, бивш главен изпълнителен директор на организацията „Veterans For Compassionate Care LLC (Ветерани за хуманна грижа).

 

Освен че използва канабиса за медицински цели, Жасмин е убедена и в неговата полза в духовен план. Свойството му да подобрява практиките по йога и медитация значително допринася за здравето на Жасмин като цяло.

„Каквото и да правите, правете го поради правилните причини.
Изправете се срещу вътрешните си демони. Отнасяйте се внимателно към растението и то ще ви отвърне със същото“, казва Жасмин.

 

Вниманието е от изключително значение, тъй като прекомерната консумация на канабис понякога може да доведе до отрицателни последици. Освен това е важно да уважавате лекарството, като се отнасяте добре с тялото си като цяло. Жасмин се храни с органични продукти и се движи, което подсилва нейната ендоканабиноидна система, а това подобрява ефикасността на канабиса.