Легални продажби марихуанаПредвижда се легалните продажби на марихуана в САЩ да достигнат 1,5 милиарда долара тази година, и това може да изглежда нищожна сума само след няколко години.

 

Данни от  Medical Marijuana Business Daily показват, че общите продажби могат да нарастнат до 6 милиарда щатски долара до 2018 като следствие от легализацията на марихуаната във Вашингтон и Колорадо, както и поради развиващата се  в национален мащаб канабисова индустрия.

 

И двата щата легализираха използването на растението за  удоволствие през Ноември. Освен това, 18 други щати, както и Вашингтон, окръг Колумбия легализираха използването на медицинска марихуана. Десет щати са предприели официални мерки, с които се очаква да се легализира медицинската марихуана според Националната Асоциация на Канабисовата Индустрия, като следствие от все по-широкото приемане на лекарството. Резултатите от едно скорошно допитване проведено от Pew Research Center показаха за първи път от 40 десетилетия насам, че повечето американци подкрепят легализирането на марихуаната. Петдесет и два процента от Американците подкрепят легализирането и, четиридесет и пет  не го подкрепят, а три четвърти твърдят, че парите които се харчат за прилагането на забраната за използване на марихуана са твърде много и резултата не оправдава тези разходи.

 

Както написа Los Angeles Times  през Март, тази увеличаваща се подкрепа е накарала голяма част от капитала, който се свързва с бизнеса с марихуана да се насочи към инвеститори на Уол Стрийт. Като например Винсент Медизадех, основател на фирмата МедБокс, която произвежда автомати за продажба на марихуана.

 

Той е казал пред  Los Angeles Times, че очаква да получи 20 милиона долара от инвеститори в очакване на скорошно разрастване на бизнеса.

 

„Всички се освободиха от доста притеснения, защото разбраха, че разбиранията се промениха и финансовият свят ще трябва да освободи  място за тази нова индустрия.” Медизадех се е изказал пред Los Angeles Times „ Уол Стрийт и инвеститорите с времето ще се качат на нашата лодка.”

 

Смятате да инвестирате в индустрията с марихуана? Моля вземете  предвид рисковете от това начинание. Петстотин от общо три хиляди пунктове за раздаване на марихуана в САЩ са били закрити от правителството през изминалата година или са затворили сами.