Когато 54-годишната майка и съпруга Шарън Кели усеща  появата на остра болка отляво в областта на гръдния кош, тя решава, че причината е интензивен масаж, който ѝ бил направен преди известно време, и не обръща особено внимание на това. След като болката не отшумява в продължение на няколко дни, Шарън започва да си мисли, че може би нещата са  по-сериозни и се оказва, че не греши.

 

Само дни след като забелязва болката, ѝ поставят диагноза  „недребноклетъчен  рак на белия дроб “ (NSCLC), а през следващите седмици прогнозата за развитието на заболяването ѝ се влошава. Лекарите казват на Шарън, че ракът е достигнал до лимфните възли и стомашната лигавица и че ѝ остават около шест до девет месеца живот. Силно разстроена от новината, тя ги моли да започнат лъчетерапия и химиотерапия, с надеждата прогнозата да се промени.

 

Лекарите я информират, че прилагането на тези две терапии при пациенти с белодробен рак в четвърти стадий не се препоръчва, тъй като е твърде вероятно резултатът да е само допълнително влошаване на състоянието. Казват ѝ, че  „…положението е извън контрол и е прекалено късно да се направи каквото и да било.“ Съветват я да се върне у дома при семейството си и да изживее остатъка от живота си възможно най-пълноценно.

 

Тежък случай

 

Резултатите от скенера показват наличието на голям тумор с размер 5 см в левия бял дроб  на Шарън и многобройни ракови лимфни възли в областта на гръдния кош и шията. Изследванията установяват и натрупвания на големи количества течност около сърцето, което според медицинските специалисти е симптом за наличието на ракови клетки в лявата бронхиална лигавица.

 

След неколкомесечно бездействие от страна на лекарите, Шарън настоява да предприемат нещо. Така близо два месеца след поставянето на диагнозата, лекуващият я екип неохотно се съгласява да започнат химиотерапия. Два месеца след началото на терапията Шарън получава нов шок, когато изследванията показват наличие на мутация на рецептора на епидермалния растежен фактор (EGFR), която се появява при 15 процента от болните от рак американци. Това означава, че конвенционалното лечение с химиотерапия вече не може да се прилага и трябва да бъде заместено с прием на алтернативно лекарство, наречено Tarceva.

 

Лекарите обаче не възлагат особени надежди на терапията с Tarceva . Според тях в най-добрия случай тя би могла да забави разпространението на рака. Казват на Шарън, че след време болестта ѝ отново ще се активизира, вероятно с още по-голяма сила. Почти примирена, че ѝ остава съвсем малко живот, Шарън се връща у дома, обезсърчена и сломена духом.

 

ddsd

Повратен момент

 

При липсата на адекватна помощ от страна на лекарската общност, най-малката дъщеря на Шарън започва да търси информация в интернет, където открива множество разкази на болни от рак, постигнали облекчение чрез  употребата на масло от канабис – алтернативен терапевтичен метод, ползван от много хронично болни. Тъй като няма какво да губи, Шарън решава да опита и започва орален прием на малки дози няколко пъти дневно.

 

“В момента, 13 месеца след поставянето на първоначалната диагноза, Шарън е здрава и отдава на канабиса иначе необяснимото си изцеление.”

 

След като установява, че се чувства много уморена, когато приема маслото орално, тя започва проучване за супозитории с канабис, казано по друг начин – системи за прием на канабис през ректума, вагината или уретрата. Открива, че при този вид прием не се чувства уморена и може да взема цялата препоръчителна доза без усложнения.

 

В крайна сметка Шарън увеличава дозировката до два грама дневно, като комбинира терапията с алкална диета с екологично чиста храна.  В рамките на няколко месеца туморът ѝ се редуцира от 5 на 2, 1 см, а засегнатите лимфни възли възвръщат нормалните си размери.  Освен това лекарите забелязват, че течността около сърцето ѝ е изчезнала.

 

След седеммесечна терапия с масло от канабис скенерът показва, че в тялото на Шарън няма ракови клетки. Тези резултати изумяват онколога ѝ, както и останалите, запознати с нейния случай. Днес, 13 месеца след първоначалната диагноза, Кели няма рак и отдава на употребата на маслото от канабис не само необяснимото си по друг начин изцеление, но и възможността да изживее остатъка от живота си със своето семейство, заобиколена от любов и спокойствие.

 

Източник:  Medical Jane